Kamu çalışanlarına kötü haber! Personel servisleri kaldırılıyor!

Kamu çalışanlarına kötü haber! Personel servisleri kaldırılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan yeni rapora göre, ekonomik olmayan hatlardaki servis araçları kaldırılacak ve çalışanlara toplu taşıma kartı sağlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf dönemine girileceğini duyurmuştu. Basına yansıyan kulis bilgilerine göre Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı personel servisi hizmetleri ile ilgili bir rapor hazırladı. Kamuda tasarruf önlemleri kapsamında kamu personellerinin servislerinin kaldırılması ve yerine taşıma kartı verilmesinin planlandığı iddia edildi. İlk uygulama büyükşehirlerde hayata geçecek.

Yerel seçim sonrası kamuda tasarruf açıklamaları peş peşe gelmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son olarak kamuda tasarruf konusundaki çalışmaların nihai noktaya geldiğini belirterek, "Kamuda tasarruf artış ve harcama kontrolü 2024'ün ikinci yarısında güçlü şekilde devreye girecek" ifadelerini kullanmıştı. .

Bakan Şimşek'in yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da kamuda tasarruf için çalışma başlattıklarını açıklamıştı.

MEMUR SERVİSLERİ İPTAL
Geçtiğimiz haftalarda ihtiyaç fazlası araçlar satışa çıkarılmıştı. Basına yansıyan son kulis bilgilerine göre kamuda tasarruf önlemleri kapsamında memurların personel servislerinin iptal edilip yerine taşıma kartı verilmesi planlanıyor.

Basına yansıyan haberlere göre Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı personel servisi hizmetleri ile ilgili rapor hazırlandı. Rapora göre kamu kurumlarında çalışan kişilere servis hizmeti sağlanmasının ekonomik olmadığı yerlerde servislerin kaldırılıp toplu taşıma kartı verilmesi planlandı. Günlük bir gidiş bir geliş esas alınarak aylık toplu taşıma kartı verilmesinin maliyet açısından avantaj sağlayacağı belirtilirken, özellikle büyükşehirlerde ilk olarak uygulamanın hayata geçirileceği belirtildi.

1 MİLYAR LİRAYA DAYANDI
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, Ocak'ta 141,7 milyon, Şubat'ta 379,6 ve Mart'ta 477,3 milyon olmak üzere 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri toplam 998,6 milyon lira oldu.

Geçen yılın aynı döneminde bu giderin toplam 363.5 milyon lira olduğu dikkate alındığında servis taşımacılığına devletin ödediği paranın yaklaşık 3 kat arttığı görüldü. 2023 yılın tamamında bu gider toplam 2 milyar 611 milyon lira olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum